Mainos
Mainos

Paavin joulumessu rohkaisi luopumaan ylpeydestä ja itsekkyydestä

Paavi Franciscus on pitänyt ensimmäisen joulumessunsa Vatikaanissa. Pietarinkirkkoon oli ahtautunut jopa 10 000 ihmistä kuuntelemaan argentiinalaissyntyistä paavia, joka piti puheensa italiaksi. Paavi rohkaisi messussaan ihmisiä luopumaan ylpeydestä ja itsekkyydestä ja avaamaan sydämensä lähimmäisilleen.

77-vuotias Franciscus valittiin maailman katolilaisten johtajaksi maaliskuussa sen jälkeen kun hänen edeltäjänsä paavi Benedictus yllättäen erosi tehtävästä. Franciscus on luvannut tehtävässään uudistaa katolista kirkkoa.

Pyhiinvaeltajia ympäri maailman oli saapunut kuulemaan joulumessua. Monet kuulijoista ovat sitä mieltä, että paavi Franciscus on tehnyt hyvää katoliselle kirkolle.

-Hän on tuonut kirkon uudelle aikakaudelle. Kirkko keskittyy nyt enemmän köyhiin ja pyrkii pitämään huolta kaikista maailman ihmisistä, sanoi argentiinalainen Dolores Di Benedetto

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme