Mainos
Mainos

Pahamaineinen ketsuppi säännöstelyyn Ranskassa

Ranskalaiskoulut rajoittavat lasten ketsupin syöntiä.

Ranskalaislapset saavat koulussa syödä ketsuppia ja majoneesia vain kerran viikossa vain ja ainoastaan ranskalaisten perunoiden kanssa, muutoin himotut pullot pysyvät lukkojen takana. Erikoisen päätöksen syynä on tarve suojella ranskalaisten omaa ruokakulttuuria ja vähentää lasten ylipainoa.

Ranskalaisille niin rakkaita patonkeja puolestaan jaellaan vapaasti.

- Meidän täytyy varmistaa, että lapset oppivat meidän oman ruokakulttuurimme, jotta he voivat sen aikanaan siirtää omille lapsilleen, Christophe Hebert kouluruokaloista vastaava toteaa MailOnline-verkkolehdessä.

- Ranskalainen ruoka on yhtä kuin hyvää tunnelmaa ja yhdessäoloa ruokapöydässä.

Tuoreen päätöksen mukaan koulujen täytyy tarjota neljä tai viisi ruokalajia päivässä, johon kuuluu pääruoka ja jokin maitotuote, kuten juusto. Myös alkuruoka ja jälkiruoka on luonnollisesti tarjottava.

Köyhyys on Ranskassa levinnyt laajalti, ja noin 20 prosentille oppilaista kouluruoka on päivän ainoa monipuolinen ateria.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme