Mainos
Mainos

Pahamaineinen vallankumouskaarti lähetti joukkojaan rauhoittamaan Iranin protesteja

Iranissa maan vallankumouskaarti kertoo lähettäneensä joukkojaan kolmeen provinssiin rauhoittaakseen hallituksenvastaisia mielenosoituksia.

Eliittijoukkona pidetyn kaartin tehtävänä on muun muassa varjella maan islamilaista valtiojärjestystä. Kaartin komentajan mukaan joukkojen on tarkoitus estää kansankiihotuksen jatkuminen. Joukkoja on lähetetty

Mielenosoituksissa on tähän mennessä kuollut ainakin 21 ihmistä ja satoja on pidätetty. Protesteihin on osallistunut tuhansia ihmisiä. Keskiviikkona useissa kaupungeissa järjestettiin myös hallitusta tukevia mielenosoituksia, joihin niin ikään osallistui tuhansia ihmisiä.

Viime viikolla alkaneet levottomuudet ovat vakavimmat maan hallintoa vastustavat protestit lähes vuosikymmeneen. Vuonna 2009 vallankumouskaartilla oli tärkeä rooli tuolloin syttyneiden levottomuuksien lopettamisessa. Kaarti surmasi kymmeniä mielenosoittajia.

Mielenosoittajat vastustavat muun muassa epätasa-arvoa, Iranin pappisvaltaa, korkeaa nuorisotyöttömyyttä, korruptiota ja eliitin keräämää vaurautta. Mielenosoittajat ovat organisoineet protestejaan etenkin sosiaalisessa mediassa.  

Korjattu kirjoitusvirhe otsikosta kello 17.42.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme