Mainos
Mainos

"Pahin tapaus koko uralla" – luisevasta, sekarotuisesta vinttikoirasta tuli ennätyksellisen paljon eläinsuojeluilmoituksia

Eläinsuojelujärjestö RSCPA pelasti puoli vuotta sitten koiran, joka oli laihemmassa kunnossa kuin yksikään eläin, jonka järjestön työntekijät olivat aiemmin nähneet. Sekarotuisesta vinttikoirasta tuli myös ennätyksellisen paljon eläinsuojeluilmoituksia.

Nälkiintyneen koiran omistaja tuomittiin Britanniassa torstaina kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen eläimen kaltoinkohtelusta. Omistaja tuomittiin myös elinikäiseen eläintenpitokieltoon ja sakkoihin.

Nälkiintynyt koira painoi vain kymmenen kiloa: alle puolet siitä, mikä on sen koolle ja rodulle tyypillistä. RSPCA:n tarkastaja Martyn Fletcher kertoi, että heille tuli ennätyksellisen monia puhelinsoittoja Nediksi nimetyn koiran nälkiintyneestä ulkomuodosta.

Yksi yhteydenotoista tuli omistajalta itseltään. Hän oli itse hälyttänyt eläinsuojelujärjestön itse paikalle väittäen, että hän oli löytänyt eläimen kulkukoirana. Viranomaiset kuitenkin huomasivat, etteivät väitteet pitäneet paikkansa.

Nediksi ristitty vinttikoirasekoitus on nyt toipunut täysin. Koiraihmiset lahjoittivat ruokaa ja villapaitoja Nedille toipumisprosessin aikana ja koira painaa nyt yli puolet enemmän kuin silloin, kun se löydettiin.

Se on jo löytänyt uuden kodin. Fletcherin mukaan uusi koti sopii Nedille täydellisesti.

 – Samalla kun olemme käyneet oikeutta viime päivät hänen omistajaansa vastaan, hän on itse lomaillut uuden perheensä kanssa, Fletcher nauraa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme