Mainos
Mainos

Paikallislehti: Phuketissa terroriuhka? Ulkoministeriö selvittää tietoja

Suomen ulkoministeriö selvittää parhaillaan mediatietoja, joiden mukaan Phuketin alueen kuvernööri Chamroen Thipyapongthada olisi määrännyt viranomaiset varautumaan terroriuhkaan.

Kuvernöörin kerrotaan muun muassa määränneet alueen viranomaiset pystyttämään tarvittaessa tarkastuspisteitä turistialueiden ympäristöön sekä varmistamaan, että alueita ei jää turvakameroiden tavoittamattomiin.

Phuket News -sivusto siteeraa kuvernöörin muistiota, joka on päivätty lauantaille. Muistiossa ennakoidaan, että "luotettavan uutislähteen mukaan vihamieliset ryhmät" olisivat tulossa Phukettiin.

Ihmisiä kehotetaan myös ilmoittamaan poliisille epäilyttävästä käytöksestä. 

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan MTV Uutisille, että asiaa selvitetään parhaillaan. Ministeriön lähteet eivät ole pystyneet vahvistamaan paikallislehden väitettä.

Ulkoministeriöstä muistutetaan turisteja seuraamaan matkustustiedotteita sekä paikallisten viranomaisten ohjeita. 

Thaimaan osalta matkustustiedote on päivitetty helmikuun alussa.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Suomen Bangkokin lähetystöstä kerrotaan Ylelle, että vastaavanlainen väite koko Thaimaata koskevasta terroriuhasta levisi alueella marras-joulukuussa, mutta tuolloinkaan sitä ei pystytty todentamaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme