Mainos
Mainos

Paine Jeltsiniä kohtaan kasvaa

Venäjän parlamentin perustuslakivaliokunta ryhtyi tänään käsittelemään ehdotusta, jolla presidentti Boris Jeltsin yritetään saada pois virasta terveydentilan perusteella. Lakiasiantuntijat sanoivat, ettei ehdotuksella ole mahdollisuuksia toteutua.

Venäjän oppositiossa olevat kommunistit lisäsivät keskiviikkona painostustaan Jeltsiniä kohtaan. Heidän mielestään Jeltsin ei pysty terveydentilansa vuoksi toimimaan presidenttinä.

Kommunistit ovat enemmistönä parlamentin alahuoneessa, duumassa. Heihin lukeutuva duuman puhemies Gennadi Seleznjovin mukaan maa on syvässä kriisissä. Seleznjov sanoi, että perustuslaillinen valta on keskittynyt presidentin käsiin ja että nyt presidentti on kykenemätön harjoittamaan sitä. Seleznjov ei kuitenkaan kehottanut Jeltsiniä eroamaan.

Venäjän kommunistisen puolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov ehdotti tänään, että lääketieteen asiantuntijoista koostuva komitea arvioisi Jeltsinin terveydentilan niin, että parlamentti voisi päättää, onko hän sopiva työhönsä.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme