Mainos
Mainos

Päiväkoti kielsi raidalliset vaatteet Ruotsissa

Keskustelu migreeniä aiheuttavista ulkoisista tekijöistä on noussut otsikoihin viime vuosina useasti. Viimeisimpänä on keskustelu värikkäistä vaatteista Ruotsalaisessa koulussa.

Ruotsalaisessa Jällivaaran esikoulussa lapsilta ja henkilökunnalta on kielletty raidallisten ja pilkullisten vaatteiden käyttö, kertoo Aftonbladet-lehti verkkonumerossaan.

Syynä on se, että yksi koulun henkilökuntaan kuuluvista saa migreenin värikkäistä vaatteista.

Vanhempien mukaan vääränlaisissa vaatteissa kouluun tulleet lapset on pakotettu vaihtamaan ne poisheitettyihin, yksivärisiin vaatteisiin.

Migreeniä bussimainoksista

Suomessa keskustelua migreeniä laukaisevista tekijöistä on viimeksi herättänyt bussimainoksien poistaminen migreenipotilaiden toiveesta. Viime syyskuussa Suomen Migreeniyhdistys jätti kirjeen Helsingin kaupunginhallitukselle ja YTV:lle, jotta bussien ikkunoita peittävät mainosteippaukset poistettaisiin.

- Mainokset saavat valon vilkkumaan silmissä, mikä voi laukaista migreenikohtauksen, kertoi Migreeniyhdistyksen kirje.

Helsingin terveyslautakunnan antaman lausunnon mukaan tutkimusnäyttöä bussien ikkunamainosten vaikutuksesta migreenikohtauksen laukaisijana ei kuitenkaan ole.

Keskustelun tuloksena HKL hyväksyi esityksen, joka kielsi bussin keulan teippaamisen, sekä katselukorkeudella ja bussin keskikolmanneksella olevat yhtäjaksoiset teippaukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme