Mainos
Mainos

Päivi Räsänen valvoo Lontoossa äänestystä: Säällä vaikutusta äänestyskäyttäytymiseen

Vaalitarkkailijana Britanniassa toimiva kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) odottaa kansanäänestyksestä vilkasta.

Räsänen kuuluu eurooppalaisten kansanedustajien ryhmään, joka valvoo äänestyspaikkoja Lontoon alueella.

Räsäsen mukaan mielenkiinto äänestystä kohtaan näyttää harvinaisen suurelta.

– Tällä hetkellä rekisteröityneitä äänestäjiä on 45,6 miljoonaa. Ja se kyllä ennustaa, että tuo äänestäjien määrä on suuri.

– Yksi mitä täällä jännitetään, on sää. Se tiedetään, että sateinen sää nostaa kynnystä äänestämään tulolle ehkä enemmän EU-myönteisellä puolella kuin kriittisellä puolella, jossa äänestäjät ovat ikään kuin varmempia ja tulevat paikalle säästä riippumatta, Räsänen sanoo.

Tarkkailijat ovat mukana postiäänten laskennassa, tarkistavat uurnia äänestyksen alkaessa ja seuraavat turvallisuustilannetta

Räsänen sanoo, että vaalitarkkailija ei saa asettua kummankaan osapuolen taakse, mutta oma suomalaisena poliitikkona annettu veikkaus häneltä löytyy.

– Varovainen veikkaukseni on että EU-jäsenyyden kannattajat voittavat. Aiemmissa brittivaaleissa ihmiset ovat lopulta äänestäneet gallupeista poiketen pysyvyyden ja tilanteen säilymisen puolesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme