Mainos
Mainos

Päivi Sinisalo äänestyspaikoilla: Uurnilla tungosta

Vihdoinkin päästiin äänestykseen saakka. Vaalikampanjointi näytti jatkuvan ikuisuuden ja moni alkoikin jo tuskastua siihen.

Nyt vihdoin loppuvat jatkuvat sähköpostit ja puhelinsoitot ehdokkailta sekä jo riesaksi muodostuneet vaalimainokset. Eikä tämä ole edes ratkaiseva alue, voi hyvin kuvitella, kuinka tympiintyneitä vaa´ankieliosavaltioiden asukkaat ovat tässä vaiheessa.

Vaaliuurnilla on ollut ruuhkaa, ja monin paikoin äänestäjät ovat odottaneet neljä viisi tuntia. Joissain osavaltioissa ennakoidaan ennätyskorkeaa äänestysprosenttia.

New Jerseyssä on ollut ongelmia kodeistaan lähteneiden etä-äänestyksen kanssa ja osavaltiossa onkin jatkettu äänestysaikaa online-äänestyksessä.

Äänestyskoneiden ongelmat ovat näyttäneet menneen toistaiseksi republikaanien eduksi. Pennsylvaniassa muutamat äänestyskoneet eivät huolineet ääntä Barack Obamalle, vaan antoivat sen väkisin Mitt Romneylle. Virginiassa puolestaan jotkut koneet olivat listanneet Obaman republikaaniksi. Vieläkään ei tiedetä, kuinka monen ääni lipsahti vastapuolelle.

Ensimmäisiä ovensuukyselyjen tuloksia luvataan pikapuoliin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme