Mainos
Mainos

Pakistan: DNA-testi vahvisti Pearlin ruumiin löytymisen

Pakistanin viranomaiset ovat tänään ilmoittaneet Pakistanissa tehdyn DNA-testin vahvistaneen, että Karachista löytynyt ruumis on surmattu amerikkalaistoimittaja Daniel Pearl.

Sen sijaan Yhdysvalloissa tehty DNA-testi ei tuonut täyttä varmuutta asiaan, sisäministeri Moinuddin Haider kertoi toimittajille Karachissa.

Pakistanin viranomaiset aikovat kuitenkin luovuttaa ruumiin omaisille, koska he katsovat henkilöyden tulleen varmistetuksi. Päätön ruumis löydettiin toukokuussa Karachin liepeiltä.

Wall Street Journal -sanomalehden toimittaja siepattiin tammikuussa, kun hän oli työmatkalla kaupungissa. Kuukautta myöhemmin viranomaisille toimitettiin video Pearlin raa'asta teloituksesta.

Pakistanilainen tuomioistuin tuomitsi hiljan brittisyntyisen muslimimilitantin Ahmed Omar Saeed Sheikhin kuolemaan Pearlin sieppauksen ja murhan suunnittelusta. Kolme muuta on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen osallisuudesta murhaan, ja kolme epäiltyä odottaa oikeudenkäyntiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme