Mainos
Mainos

Pakistan ja Intia paikkaavat välejään

Pakistanin presidentti Asif Ali Zardari vierailee Intiassa tänään. Zardari on ensimmäinen valtionpäämies seitsemään vuoteen, joka vierailee naapurimaassa.

Zardari tapaa yksipäiväisen vierailunsa aikana ainakin maan pääministerin Manmohan Singhin. Vierailun uskotaan parantavan maiden tulehtuneita suhteita, vaikka suuria edistysaskelia ei odotetakaan.

Intiassa muistetaan vielä vuoden 2008 Mumbain terrori-iskut, joiden tekijöiden uskotaan olleen pakistanilaisia terroristeja. Maiden välisiä suhteita hiertää myös kiista Intian luoteisosassa sijaitsevan Kashmirin alueen hallinnasta.

Zardarin vierailua varjostaa Kashmirin alueella Siachenin jäätiköllä eilen sattunut lumivyöry. Lumivyöryn alle jäi 124 sotilasta ja 11 siviiliä, ja se hautasi alleen kokonaisen sotilasleirin.

Maat ovat riidelleet jäätikön hallinnasta yli 60 vuotta. Vuosien varrella tuhannet sotilaat ovat saaneet surmansa taisteluissa, mutta vieläkin useampi on kuollut kylmyyteen ja lumivyöryihin.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme