Mainos
Mainos

Pakistan ja Intia tekivät ohjuskokeen

Sekä Pakistan että Intia ilmoittavat tehneensä uuden ohjuskokeen.

Intia testasi tänään Akash-ilmatorjuntaohjusta yhdeksän tuntia sen jälkeen, kun Pakistan oli tehnyt oman ohjuskokeensa. Pakistan syytti heti Intiaa asevarustelukilvan aloittamisesta. Intia puolestaan sanoi Pakistanin ylireagoineen tietoon Akash-ohjuksen testauksesta.

-Uskomme, että Intia on tehnyt kokeen aloittaakseen asevarustelukilvan Pakistanin kanssa, sanoi Pakistanin tiedotusministeri Nisar Memon uutistoimisto AFP:lle.

Intia kertoi kokeensa onnistuneen.

-Se oli rutiinikoe, sanoi puolustusministeriön edustaja.

Tänään tehdyn kokeen kaltaisia testejä tehdään hänen mukaansa käytännöllisesti katsoen joka viikko, eikä nyt tehty koe liittynyt Pakistanin kokeeseen. Koe tehtiin Intian itärannikolla. Testatun Akash-ilmatorjuntaohjuksen kantomatka on 25 kilometriä. Sitä on kokeiltu aiemmin tänä vuonna, mutta päätöstä sen tuotannon aloittamisesta ei ole tehty.

Pakistan testasi aiemmin tänään uutta keskipitkän matkan ohjusta. Kokeesta oli ennakkoon kerrottu naapurimaille ja ystävällismielisille valtioille. Haft-IV-ohjuksen kantomatka on 700 kilometriä, ja siihen voidaan kiinnittää tonnin painoinen taistelukärki.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme