Mainos
Mainos

Pakistan perui hälytystilan

Pakistan on ottanut ohjuksensa pois hälytysvalmiudesta, johon ne määrättiin neljä päivää sitten Pakistanin pelättyä Intian iskevän ydinlaitoksiinsa. Asiasta kertoi Pakistanin ydinaseohjelman isä Abdul Qadeer Khan tänään.

Pakistan kertoi aiemmin tällä viikolla saaneensa luotettavaa tietoa siitä, että Intia on iskemässä maan ydinlaitoksiin. Pakistan uhkasi kostaa iskun massiivisella vastaiskulla, ja maan ohjusjärjestelmät määrättiin hälytystilaan.

Hälytystila on nyt Khanin mukaan peruutettu ja ohjukset vedetty takaisin. Hän ei suostunut sanomaan minne ohjukset oli sijoitettu, mutta paikan uskotaan olleen lähellä Intian rajaa. Kyseessä olivat ilmeisesti keskipitkän kantomatkan Ghauri-ohjukset.

Pakistan teki viisi ydinkoetta torstaina ja yhden lauantaina vastineeksi Intian vuoden 1974 jälkeen tekemälle kuudelle ydinkokeelle.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme