Mainos
Mainos

Pakistan vastasi Intian ohjuskokeeseen

Pakistan on tehnyt onnistuneen ohjuskokeen ja vastannut siten Intian viikonvaihteessa tekemään ohjuskokeeseen, kertovat Pakistanin viranomaiset.

Viranomaisten mukaan Ghauri-11-ohjus ammuttiin onnistuneesti Tilla Jogainin koeasemalta Jhelumin alueelta lähellä Islamabadia. Ohjus osui kohteeseensa kahdeksan minuutin lennon jälkeen. Hyvin perillä olevien lähteiden mukaan nyt testatulla ohjuksella on huomattavasti pitempi kantama kuin ohjuksen aiemmalla versiolla. Uuden ohjuksen kantaman säteellä ovat lähes kaikki Intian kaupungit.

Sotilaslähteiden mukaan Intialle oli ilmoitettu edessä olevasta ohjuskokeesta. Intia testasi viikonvaihteessa keskimatkan ohjuksensa Agnin tehokkaampaa versiota, jonka kantama on yli 2000 kilometriä. Useat maat pahoittelivat Intian ohjuskoetta ja kehottivat alueen maita olemaan ryhtymättä kilpavarusteluun ohjusten kehittelyssä.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme