Mainos
Mainos

Pakistan: ydinaseneuvotteluissa edistystä

Pakistan kertoi tänään, että ydinaseita koskevissa neuvotteluissa Yhdysvaltain kanssa oli edistytty huomattavasti.

-Uskon, että olemme saavuttaneet tavoitteemme, sanoi Pakistanin ulkoministeri Shashad Ahmad keskusteltuaan Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin kanssa Islamabadissa. Talbottin mukaan keskustelut olivat olleet "hyvin hyödyllisiä". Hän tapaa myöhemmin tänään Pakistanin pääministerin Nawaz Sharifin. Pakistan on aiemmin ilmoittanut, että se haluaa kaikki sitä vastaan nostetut amerikkalaispakotteet kumottaviksi ennen kuin se suostuu allekirjoittamaan ydinkokeet kieltävän CTBT-sopimuksen. Yhdysvallat ja useat muut maat ryhtyivät pakotteisiin Pakistanin tehtyä sarjan ydinkokeita viime toukokuussa.

Presidentti Bill Clinton on jo kumonnut suurimman osan pakotteista, mutta sotatarvikekauppaa Pakistanin kanssa on yhä rajoitettu. Talbott neuvotteli viikonloppuna asiasta Intian kanssa. Myös Intia lupasi allekirjoittaa CTBT-sopimuksen, jos sitä vastaan suunnatut kansainväliset pakotteet kumotaan.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme