Mainos
Mainos

Pakistan yrittää helpottaa energiapulaa kelloja siirtämällä

Pakistanissa siirrettiin tänään kelloja tunnilla eteenpäin. Energiapulan kanssa kamppaileva maa pyrkii hyödyntämään iltojen ylimääräisen valoisan tunnin ja säästämään näin energiaa.

Energiansäästötalkoissa ostoskeskuksia on määrätty sulkemaan ovensa aikaisemmin. Valtion virastot puolestaan eivät saa kolmen ensimmäisen työtunnin aikana käyttää ilmastointilaitteita.

Pakistan yritti siirtää kelloja jo vuonna 2002. Hanke kuitenkin hylättiin, koska lukuisat ihmiset etenkin maaseudulla vähät välittivät muutoksesta.

Monia mietityttää, mahtaako siirto onnistua nytkään.

-Tämä on tuomittu epäonnistumaan. Puolella ihmisistä ei ole mitään tietoa asiasta ja toinen puoli ei välitä, kommentoi televisiotuottaja Adnan Hadi Multanin kaupungissa.

Pakistanissa joudutaan energiapulan takia katkaisemaan sähköt noin tunniksi useita kertoja päivässä. Energiaministeri Raja Pervez Ashraf vakuutti viikonloppuna, että ongelma saadaan ratkaistua tämän vuoden aikana. Hän ei kertonut miten.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme