Mainos
Mainos

Pakistanilaisnainen auttoi ystäväänsä pakoon – rangaistukseksi sytytettiin tuleen

Pakistanissa on paljastunut tapaus, missä ystävänsä pakoon auttanut nainen huumattiin, kuristettiin ja sytytettiin tuleen rangaistukseksi. 

Poliisi tiedotti tapauksesta, jota se kutsuu kunniamurhaksi ja kertoi pidättäneensä tapaukseen liittyen 14 ihmistä, joista suurin osa on paikallisen heimopäälliköiden foorumin, jirgan, jäseniä. Uhri oli tiettävästi 20-vuotias ja hänet surmattiin Luoteis-Pakistanin Makolissa 29. huhtikuuta.

– Poliisi on pidättänyt 13 ryhmän jäsentä, jotka määräsivät kunniamurhan tytölle. Lisäksi työtön äiti on pidätetty, koska tämä tuki kunniamurhaa, kertoo uutistoimisto AFP:lle poliisipäällikkö Khurram Rasheed.

Pidätettyille luetaan murha- ja terrorismisyytteet tänään paikallisessa oikeudessa. 

Uutistoimisto AFP muistuttaa, että Pakistanissa satoja naisia surmataan sukulaisten toimesta vuosittain. Surmat liittyvät lähes aina suvun kunnian suojelemiseen, jolloin puhutaan kunniamurhista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme