Mainos
Mainos

Pakistanin kouluisku kauhistutti: "Pelkurimaista, Talebanin synkin teko koskaan"

Talebanin verinen isku kouluun Pakistanissa on herättänyt kauhistusta maailman johtajissa.

YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin mukaan on hirvittävää ja pelkurimaista hyökätä puolustuskyvyttömien lasten kimppuun heidän opiskellessaan.

– Mikään teko ei voi oikeuttaa tällaista julmuutta. Minkään asian sureminen tai katkeruus ei voi antaa syytä tällaiselle. Koulutuksen tulisi olla kaikkien oikeus, kouluun menemisen ei pitäisi olla vain rohkeille.

Iskussa Peshawarin kouluun kuoli ainakin 141 ihmistä, joista suurin osa on lapsia. Kyse on kaikkien aikojen verisimmästä iskusta Pakistanissa.

– Tämä on Talebanin historian synkin teko, YK:n ihmisoikeuskomissaari Zeid Ra’ad Al Hussein sanoi.

Zeidin mukaan Talebanin, Irakin ja Syyrian alueen Isis-järjestön, Nigeriassa tuhoa kylvävän Boko Haramin tai Al-Qaidan tukemiseen ei pitäisi olla minkäänlaisia perusteita. Taistelua terrorismia vastaan on jatkettava entistä aktiivisemmin, ihmisoikeuskomissaari lisäsi.

– Hyökkäys oppilaita ja opettajia kohtaan näytti jälleen, kuinka turmeltuneita terroristit ovat, Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi.

Obaman mukaan USA tukee Pakistania ja maan hallitusta taistelussa ääriaineksia ja terroristeja vastaan.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) pyysi tviitissään kolmesti, että väkivalta loppuisi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme