Mainos
Mainos

Pakistanin oppositio kokoaa yhteisrintamaa Musharrafia vastaan

Hajanaisten oppositioryhmien yhteisenä tavoitteena on presidentti Pervez Musharrafin syökseminen vallasta ja vapaiden vaalien järjestäminen.

Pakistanin oppositio yrittää saada kaikki presidentti Pervez Musharrafin vastustajat yhteiseen rintamaan.

Aiemmin eripuraiset ryhmittymät ovat yhdistämässä voimansa saadakseen poikkeustilan loppumaan ja presidentti Musharrafin pois vallasta. Kansanpuolueen johtajan Benazir Bhutton kerrottiin tänään pitävän tiiviitä yhteyksiä muihin opposition kärkinimiin asian edistämiseksi.

- Hän yrittää saada poliittiset puolueet sopimaan minimitavoitteista demokratian palauttamiseksi. Niihin sisältyisivät kenraali Musharrafin syökseminen vallasta ja puolueettoman yhteishallituksen muodostaminen, jotta vapaat vaalit voitaisiin järjestää, kertoi Bhutton avustaja Latif Khosa.

Mukaan haluttaisiin muun muassa islamistien Qazi Hussain Ahmed, entinen krikettitähti Imran Khan sekä Bhutton entinen päävastustaja Nawaz Sharif. Sharif ilmoittikin olevansa valmis hautaamaan vanhat erimielisyydet.

Ennen poikkeustilan julistamista Bhutto vielä pyrki vallanjakosopimukseen Musharrafin kanssa. Sittemmin hän on torjunut neuvotteluiden jatkamisen.

Täysi ryöpytys Musharrafille

Musharraf itse on puolustanut poikkeustoimia terrorismin ja itsemurhaiskujen uhalla. Hänen mielestään poikkeustila on välttämätön edellytys vaaleille. Kotiarestiin määrätty Bhutto kuitenkin tyrmäsi presidentin perustelut Washington Post -lehden kolumnissaan.

- Todistamme täydellistä farssia Pakistanissa. Puolueemme ei edes voi pitää joukkokokouksia. Jos ihmiset yrittävät kokoontua kaduille, he saavat niskaansa kaasua ja heitä pamputetaan ja ammutaan kumiluodeilla. Tämä ei ole vain sotilasdiktatuuri vaan myös klassinen poliisivaltio, Bhutto ryöpytti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme