Mainos
Mainos

Pakistanin perustuslaki lakkautettu

Pakistaniin on julistettu hätätila. Televisiolähetykset ja puhelinyhteydet on katkaistu silminnäkijöiden mukaan koko maassa.

Pakistanin perustuslaki on lakkautettu presidentti Pervez Musharrafin julistaman hätätilan nojalla, kertovat viranomaiset.

Perustuslaki on yleensä Pakistanissa lakkautettu sotatilalain julistamisen yhteydessä. Tästä ei kuitenkaan vielä ole merkkejä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan hätätilan julistamisen taustalla ovat islamilaisten ääriainesten viimeaikaiset iskut ja oikeuslaitoksen sekaantuminen politiikkaan.

Pakistanin poliittinen tilanne on viime viikkoina kiristynyt korkeimman oikeuden pohtiessa, olivatko viime kuussa pidetyt presidentinvaalit lailliset. Vaaleissa Musharraf valittiin toiselle viisivuotiskaudelle.

Päätös hätätilan julistamisesta todennäköisesti lykkää tammikuuksi kaavailtuja parlamenttivaaleja.

Päivällä yksityisten tv-kanavien lähetykset keskeytettiin ja puolisotilaalliset joukot piirittivät valtiollisen tv:n ja radion sekä korkeimman oikeuden rakennukset.

Silminnäkijöiden mukaan myös kaikki puhelinyhteydet on katkaistu.

(MTV3-STT–AFP–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme