Mainos
Mainos

Pakistanin pommi-iskun tekotapa viittaa Talebaniin

Pakistanin viranomaiset keräsivät tiistaina johtolankoja Tanskan suurlähetystöä vastaan tehdyn pommi-iskun selvittämiseksi. Poliisit kuulustelivat lähiseudun asukkaita ja tutkivat lähetystön alueelta löytyneitä räjähdysainejäämiä.

Tutkijoiden mukaan kyseessä oli todennäköisesti itsemurhaisku. Sen tekotapa ja pommin räjähdysaine viittaavat Taleban-taistelijoihin.

Räjähteet olivat varastetussa autossa, jossa oli väärennetyt diplomaattirekisterikilvet. Viranomaiset arvelivat, että talebanit saattoivat iskeä lähetystöä vastaan tanskalaislehtien julkaisemien Muhammad-pilakuvien vuoksi.

Toisaalta Pakistanissa esitettiin myös arvioita, joiden mukaan iskun taustalla olisi terroristiverkosto al-Qaida tai sen liittolaiset. Myös al-Qaida on kannustanut ääriaineksia iskemään Tanskaa vastaan kostoksi pilapiirrosten julkaisemisesta.

Mikään ääriryhmä ei ole ilmoittanut tehneensä iskua, jossa kuoli ainakin kuusi ihmistä ja lähes 30 haavoittui.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme