Mainos
Mainos

Pakistanin ulkoministeri varoitti Yhdysvaltoja

Yhdysvaltojen ja Pakistanin välit kiristyvät entisestään. Pakistanin ulkoministeri Hina Rabbani Khar varoitti perjantaina, että Yhdysvallat voi menettää tärkeän liittolaisensa, jos se jatkaa Pakistanin syyttämistä Afganistanissa tehdyistä iskuista.

Hänen mukaansa ei ole hyväksyttävää, että liittolainen nöyryyttää toista julkisesti.

-Teillä ei ole varaa eristää Pakistania. Pakistan ei ole sotilaallisesti tai taloudellisesti riippuvainen Yhdysvalloista, Hina sanoi pakistanilaiselle Geo TV -kanavalle New Yorkissa.

Yhdysvaltojen asevoimien komentaja Mike Mullen sanoi senaatissa torstaina, että Pakistanin tiedustelupalvelu ISI on tukenut Haqqani-verkoston terroristeja, joiden epäillään olleen vastuussa useista iskuista Afganistanissa.

Maiden välit huonontuivat jyrkästi sen jälkeen, kun Yhdysvallat surmasi al-Qaida-terroriverkoston johtajan Osama Bin Ladenin Pakistanissa kertomatta siitä ennakkoon Pakistanille.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme