Mainos
Mainos

Pakistanissa Musharraf valittaneen uudelleen

Oppositio oli valittanut korkeimpaan oikeuteen presidentin uudelleenvalinnasta. Korkein oikeus hylkäsi jo viisi kuudesta valituksesta.

Pakistanin korkein oikeus on hylännyt suurimman osan presidentti Pervez Musharrafin uudelleenvalintaa koskevista valituksista. Oikeuden kokoonpanoa on rukattu kovalla kädellä poikkeustilan aikana.

Viisi kuudesta valituksesta hylättiin, ja kuudetta on määrä käsitellä torstaina. Musharrafin lakimiehen mukaan nyt hylätyt valitukset olivat lokakuun vaalien tuloksen vahvistamisen suurimmat esteet.

Opposition mukaan Musharraf ei olisi saanut olla ehdolla presidentinvaaleissa, koska hän toimii myös armeijan komentajana.

Korkeimman oikeuden kokoonpanoa muutettiin rajusti poikkeustilan julistamisen jälkeen marraskuun alussa: tuomareita erotettiin ja tilalle nimitettiin uusia kasvoja, joiden arvellaan suhtautuvan myötämielisemmin Musharrafin uudelleenvalintaan.

Oppositiojohtaja Benazir Bhutton puolue veti oman valituksensa pois, koska puolue ei halua tunnustaa uusittua korkeinta oikeutta.

Musharraf on luvannut luopua komentajan tehtävästä, jos korkein oikeus pitää hänen valintaansa presidentiksi lainmukaisena. Oppositio boikotoi vaaleja, joissa Musharraf sai 57 prosentin tuen parlamentilta ja alueparlamenteilta.

Parlamenttivaalit 8. tammikuuta

Musharraf on esittänyt parlamenttivaalien pitämistä 8. tammikuuta. Hän ei ilmoittanut, milloin poikkeustila kumottaisiin.

Bhutto ei ole vielä päättänyt, aikooko hän osallistua vaaleihin, joiden rehellisyydestä hän ei ole varma. Bhutto on tällä erää torjunut neuvottelut Musharrafin kanssa vallan jakamisesta, joita muun muassa Yhdysvallat on tukenut. Tulevaisuuden neuvotteluja Bhutto ei torjunut.

Saudi-Arabia ilmoitti tänään, että Musharraf vierailee maassa tehdäkseen pyhiinvaellusmatkan Mekkaan. Tieto herätti heti arvailuja siitä, että hän haluaisi tavata syrjäyttämänsä pääministerin Nawaz Sharifin. Sharif on oleskellut Jeddassa, joka sijaitsee Mekan lähellä.

Sharif yritti palata Pakistaniin syyskuussa seitsemän vuoden maanpaon jälkeen, mutta viranomaiset käännyttivät hänet välittömästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme