Mainos
Mainos

Pakolaiset murtuivat kyyneliin tavatessaan paavin – pienet lapset antoivat piirustuksiaan

Pakolaisia tervehtinyt paavi Franciscus on otettu tunteellisesti vastaan Lesboksen saarella. Paikallisessa vastaanottokeskuksessa ihmiset murtuivat kyyneliin, pyysivät paavin siunausta ja pienet lapset antoivat paaville piirustuksiaan.

– Ette ole yksin, älkää menettäkö toivoa, paavi lohdutti.

Lyhyen vierailunsa aikana paavi lounastaa turvapaikanhakijoiden kanssa sekä tapaa saaren paikallisia asukkaita. Vierailu tapahtuu Konstantinopolin ortodoksisen patriarkan Bartolomeosin kutsusta. Saarella ovat myös Kreikan kirkon johtaja arkkipiispa Ieronymos ja pääministeri Alexis Tsipras.

Iltapäivällä uskonnolliset johtajat rukoilevat Lesboksen satamassa Välimeren ylityksessä kuolleiden henkilöiden puolesta.

– Tämä matka on merkitty surulla, surullinen matka, paavi kommentoi toimittajille lennollaan Roomasta Lesbokselle.

Saaren kautta on kulkenut viime kuukausien aikana satojatuhansia turvapaikanhakijoita ja muita kulkijoita. Paavin mukaan kyseessä on pahin humanitaarinen kriisi toisen maailmansodan jälkeen.

– Näemme niin monia ihmisiä, jotka kärsivät ja pakenevat, jotka eivät tiedä, minne mennä.

Pakolaisasioista vastaava kreikkalaisviranomainen sekä paikallinen media kertovat, että paavi on tarjonnut pienelle ryhmälle turvapaikanhakijoita mahdollisuutta tulla Vatikaaniin. Viranomainen ei kuitenkaan tarkentanut, milloin paavin tarjous kävisi toteen.

 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme