Mainos
Mainos

Pakolaisille jaetaan pelotteluviestiä Ruotsista

Pakolaisille on jaettu Lesboksen saarella pelotteluviestiä, jossa heitä yritetään saada välttämään Ruotsiin tulemista. Viestiä jaetaan ruotsidemokraattien nimissä. Tapauksesta uutisoi muun muassa The Local.

Pakolaisille jaettavassa monisteessa todetaan muun muassa, että musliminaisten käyttämä hijab-huivin käyttö on Ruotsissa kiellettyä ja että kaikki pakolaiset asuvat teltoissa.

Viesti on otsikoitu: ”Ei rahaa, ei töitä, ei koteja” ja sen lähettäjiksi on merkitty ruotsidemokraatit, ruotsidemokraattien naisjärjestö sekä ruotsin kansa.

Viestissä pelotellaan myös, että maahanmuuton takia Ruotsissa on tehty granaattihyökkäyksiä julkisilla paikoilla ja suuri määrä ampumisia sekä jengirikoksia. Viestissä väitetään lisäksi, että halal-teurastukset ja islaminuskoinen vaatetus tullaan kieltämään Ruotsissa.

Pakolaisia Lesboksen saarella auttava ruotsin kansalainen Mohammed Mouaid on viesteistä tuohtunut.

– Tämä on väärää tietoa ja he allekirjoittavat sen Ruotsin kansalaisten nimissä, Mouiad kommentoi Södermanlands Nyheter -lehdelle.

– Tällaisen näkeminen suututtaa ja hermostuttaa.

Ruotsidemokraatit ovat aiemmin kertoneet aloittavansa kampanjan, jolla ulkomailla oleville pakolaisille kerrotaan, että olot Ruotsissa eivät ole niin hyvät kuin he kuvittelevat.

Puolue eiv ole vahvistanut, että se olisi Lesboksella levitetyn viestin taustalla.

– Kommentoimme tätä huomenna, puoluetta edustava Richard Jomshof kertoi uutistoimisto TT:lle.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme