Mainos
Mainos

Pakolaiskriisi kärjistyy Sloveniassa ja Serbiassa: "Avatkaa portit!"

Sloveniassa viranomaiset ovat estäneet yli tuhannen ihmisen pääsyn maahan Kroatiasta, kun päivittäinen pakolaiskiintiö tuli täyteen.

Slovenia on ilmoittanut ottavansa vastaan vain noin 2500 turvapaikanhakijaa päivässä helpottaakseen painetta omilla ja Itävallan rajoilla.  

Kymmenettuhannet pohjoisemmaksi suuntaavat pakolaiset ja siirtolaiset joutuvat etsimään uusia reittejä, kun Unkari sulki Kroatian ja Serbian vastaiset rajansa. Unkarin hallitus ilmoittikin, että maahan saapui eilisen aikana vain 41 turvapaikanhakijaa.  

Kroatian ja Slovenian rajalle saapui yöllä 1800:aa ihmistä kuljettanut juna. Poliisin mukaan Sloveniaan päästettiin vain 500 "kaikkein haavoittuvinta".  

"Avatkaa portit"

Tilanne on YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan vaikeutumassa myös Serbiassa, jonne rajojen sulkemisen vuoksi on jumiutunut yli 10000 ihmistä.

– Ruuasta on pulaa, huovista on pulaa, kaikesta on pulaa, kuvaili UNHCR:n edustaja Melita Sunjic Serbian ja Kroatian rajalta.  

Monet ovat viettäneet yönsä taivasalla Serbian puolella rajalla, kun Kroatia ei ole päästänyt heitä etenemään.  

– Avatkaa portit, avatkaa portit, rajalle kerääntyneet ihmiset huusivat paikalla olevan uutistoimisto Reutersin toimittajan mukaan.  

Makedoniaan saapui poliisin mukaan 10000 ihmistä vuorokauden aikana lauantai-illasta sunnuntai-iltaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme