Mainos
Mainos

Pakolaislaiva odottaa yhä Mauritanian vesillä

Mauritanian mukaan aluksessa on 400 siirtolaista, joista valtaosa on Pakistanista, Intiasta ja Bangladeshista.

Mauritanian rannikolla odottaa jo kolmatta päivää alus, jossa on satoja tiettävästi laittomasti Eurooppaan aikoneita aasialaisia ja afrikkalaisia.

Espanjalainen meripelastusalus hinasi haaksirikkoutuneen Marine I -aluksen Mauritanian vesille, mutta maa ei halua ottaa vastaan alusta Espanjan pyynnöstä huolimatta.

Espanja, YK:n pakolaisjärjestö ja Maailman siirtolaisjärjestö puntaroivat mitä tehdä alukselle, joka on Nouadhiboun kalastussataman vesillä. Punainen Risti on toimittanut ruokaa ja vettä alukselle.

Mauritanian Punaisen Puolikuun mukaan aluksessa on 400 siirtolaista, joista valtaosa on lähtöisin Pakistanista, Intiasta ja Bangladeshista.

Aluksen arveltiin pyrkineen Kanariansaarille kun se joutui merihätään perjantaina. Avuksi tullut hinaaja suuntasi haaksirikkoalus perässään kohti lähintä satamaa, kuten merihädässä on kansainvälinen tapa. Mauritania on perustellut kieltäytymistään sillä, ettei se ole liittynyt kansainväliseen meripelastussopimukseen.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme