Mainos
Mainos

Pakolaisleiri ei tarjoa suojaa: Jopa pienet lapset joutuneet raiskatuiksi

Independent-lehden mukaan jopa 7-vuotiaita tyttöjä on käytetty seksuaalisesti hyväksi virallisilla pakolaisleireillä Euroopassa.

Lehti viittaa pakolaisleireiltä koottuihin raportteihin. Erään Kreikan Softex-pakolaisleirillä työskentelevän vapaaehtoistyöntekijän mukaan miespuoliset jengit jahtaavat nuoria tyttöjä leireillä. Asiasta kertoo The Observer -lehti.

Vapaaehtoistyöntekijä kertoo myös, että kerran eräs irakilainen perhe jouduttiin siirtämään leiriltä hätämajoitukseen, sillä heidän 7-vuotias tyttärensä oli joutunut seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Perhe ei voi vieläkään uskoa todeksi, mitä oikein tapahtui. Eräs mies oli viattomasti pyytänyt irakilaisperheen tytärtä telttaansa pelaamaan pelejä muiden lasten kanssa. Myöhemmin 7-vuotias oli palannut perheensä luo niska ja käsivarret täynnä punaisia jälkiä. Tyttö kuvaili, kuinka häntä oli käytetty seksuaalisesti hyväksi. Se järkytti 7-vuotiaan elämän täysin. Perhe ei enää halua jatkaa elämäänsä Euroopassa, vaan on ilmoittanut pyrkivänsä Irakiin niin pian kuin mahdollista.

Myös muut avustusjärjestöt ja hyväntekeväisyysjärjestöt ovat rapotoineet lasten ja naisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väkivallasta pakolaisleireillä. Raportit antavat huolestuttavaa viitteitä siitä, että leirit eivät tarjoa tarpeeksi suojaa ja turvaa jo muutenkin haavoittuneille ihmisille.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot