Mainos
Mainos

Pakolaisten vene hajosi – liki sata nääntyi janoon

Liki sadan ihmisen pelätään kuolleen, kun siirtolaisten vene joutui tuuliajolle Bengalinlahdella. Sri Lankan laivasto pelasti veneestä 32 ihmistä perjantaina.

Henkiinjääneet kertoivat olleensa merellä kaksi kuukautta. Heidän kertomansa mukaan veneessä oli alun perin 130 ihmistä, mutta matkustajista suurin osa kuoli nestehukkaan. Henkiinjääneet joutuivat heittämään ruumiit laidan yli.

– Heillä oli ruokaa ja vettä kuukaudeksi, mutta sitten veneen moottori hajosi, kertoi Sri Lankan poliisin edustaja tänään.

Sri Lankan laivaston mukaan henkiinjääneet ovat kertoneet kuuluvansa Myanmarin eli entisen Burman vainottuun rohingyavähemmistöön. Heidän tarkoituksenaan oli purjehtia Australiaan tai Indonesiaan ja hakea turvapaikkaa.

YK:n mukaan Myanmarissa on noin 800 000 rohingyamuslimia. Myanmarin hallitus pitää rohingyoja Bangladeshista tulleina laittomina siirtolaisina.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme