Mainos
Mainos

Pakolaisvirta Tshetsheniasta Ingushiaan jatkuu

Tuhannet pakolaiset pakenivat Tshetsheniasta Ingushiaan varhain aamulla, kun Venäjän hyökkäykset muslimisissejä vastaan laantuivat alueella hieman. Kylistään paenneet ihmiset ovat kertoneet, että heidän entiset asuinalueensa muistuttavat aavekaupunkeja, jotka ovat tuhoutuneet Venäjän hyökkäyksissä muslimikapinallisia vastaan.

YK:n pakolaistoimisto sanoi eilen, että noin 200 000 tshetsheenipakolaista voi joutua viettämään talven teltoissa Ingushiassa. YK:n pakolaisedustajan mukaan järjestö aikoo lähettää alueelle lisää avustuksia, kuten telttoja.

Venäjän joukot ovat jatkaneet ilma- ja tykistöiskujaan Tshetsheniassa. Puolustusministeriön mukaan iskuja keskitettiin tshetsheenikapinallisten tukikohtiin ja varastoihin pääkaupungin Groznyin lounaispuolella. Britannia on vedonnut Venäjään, jotta maa lopettaisi hyökkäykset Tshetsheniassa ja yrittäisi löytää rauhanomaisen ratkaisun alueen poliittisiin ongelmiin.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme