Mainos
Mainos

Pakotetusta eheytymisterapiasta korvaukseksi julkinen anteeksipyyntö – mies voitti Kiinassa oikeusjutun sairaalaa vastaan

Muun muassa BBC kertoo homomiehestä, joka on Keski-Kiinassa voittanut oikeusjutun pakotetusta eheytymisterapiasta. Korvaukseksi mies saa julkisen anteeksipyynnön.

Miehen olivat passittaneet hoitoon hänen vaimonsa ja sukulaisensa Zhumadian kaupungissa Henan provinssissa vuonna 2015.

BBC:n mukaan 39-vuotias mies, johon on viitattu ainoastaan sukunimellä Yu, oli hoitoaikana pakotettu ottamaan lääkkeitä ja pistoksia yli 19 päivän ajan. Sairaala oli diagnosoinut Yun "seksuaaliselta suuntautumiseltaan häiriintyneeksi".

Kiinan oikeuslaitos kuitenkin katsoi, että miehen pakottaminen eheytysmisterapiaan tilanteessa, jossa hän ei aiheuttanut itselleen vaaraa, loukkasi hänen oikeuksiaan.

Uutistoimisto AP:n mukaan oikeus määräsi sairaalan pyytämään Yulta julkisesti anteeksi paikallisessa sanomalehdessä ja maksamaan hänelle korvauksia noin 670 euron edestä.  

Oikeus ei kuitenkaan ottanut kantaa homoseksuaalien eheytymisterapiaan yleisesti.

Guardian kertoo, että aktivistit pitävät tapausta ensimmäisenä merkittävänä voittona seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta pakotettua psykiatrista hoitoa vastaan.

Homoseksuaalisuutta pidettiin Kiinassa mielisairautena vuoteen 2001 saakka ja senkin jälkeen asenteet sitä kohtaan ovat pysyneet konservatiivisina.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot