Mainos
Mainos

Pakotteet vain yksi huoli Venäjällä toimiville yrityksille

Venäjän ja lännen välinen pakotepolitiikka on vain yksi huoli Venäjällä kauppaa tekeville suomalaisyrityksille, kertovat Venäjän kaupan asiantuntijat.  

Epävarmuutta liiketoimiin tuovat myös Venäjän heikko taloustilanne ja ruplan heikentyminen, jotka johtuvat hyvin pitkälti Venäjän tärkeimmän vientituotteen eli öljyn hinnan voimakkaasta alenemisesta, arvioi asiantuntija Timo Laukkanen Elinkeinoelämän keskusliitosta (EK).  

Työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) kerrotaan, että on vaikeaa eritellä tarkasti, miten juuri pakotepolitiikka tai Venäjän yleinen taloustilanne vaikuttavat yrityksiin.  

– Pakotteet ovat suoraan vaikuttaneet pääasiassa elintarvikesektorin yrityksiin, joille on asetettu suoria tuontikieltoja Venäjältä, sanoo TEM:n teollisuusneuvos Severi Keinälä.  

Tullin tilastojen mukaan Suomen vienti Venäjälle putosi tammi-toukokuussa 35 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Tuonti Venäjältä supistui sekin lähes 37 prosenttia.  

Suomalais-venäläisestä kauppakamarista kerrotaan, että tilanteeseen suhtaudutaan Venäjällä toimivissa suomalaisyrityksissä pragmaattisesti.  

– Minkäänlaista paniikkimielialaa ei ole havaittavissa yritysten keskuudessa, sanoo varatoimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme