Mainos
Mainos

Paksas: USA puuttuu Liettuan asioihin

Liettuan presidentti Rolandas Paksas syytti USA:ta Liettuan sisäisiin asioihin puuttumisesta.

Liettuan presidentti Rolandas Paksas syyttää Yhdysvaltoja Liettuan sisäisiin asioihin puuttumisesta. Ulkoministeri Antanas Valionis oli aiemmin päivällä kertonut kuulleensa epävirallisesti äskettäisellä Yhdysvaltain-vierailullaan, että länsimaat toivovat Paksasin eroavan.

-Diplomaattisessa käytännössä tämäntyyppisiä asioita ei tulisi suvaita. Valtion ei pitäisi sekaantua toisen valtion asioihin, Paksas kommentoi tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain Liettuan-suurlähettiläs Stephen Mull korostaa, ettei Yhdysvalloilla ole kantaa meneillään olevaan, Paksasiin liittyvään kriisiin.

-Yhdysvaltain hallitus ei ota kantaa siihen, mitä presidentti Paksasin pitäisi tehdä, päätös on hänen. Ja päätös on Liettuan kansan, Mull sanoi. -Liettualla on traaginen lähihistoria, jolloin muut maat päättivät Liettuan kohtalosta. Yhdysvallat ei halua toimia näin, suurlähettiläs jatkoi.

Presidenttiä koskeva tutkinta on parhaillaan menossa Liettuassa. Parlamentin erityiskomitean on viimeistään 13. helmikuuta päätettävä, nostetaanko Paksasia vastaan viraltapanosyyte. Presidenttiä epäillään muun muassa yhteyksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

(MTV3-STT-BNS-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme