Mainos
Mainos

Palavat autot vaihtuivat pallogrilleihin Husbyssä

Jätä kivi ja tartu makkaraan, kehottaa käsinkirjoitettu juliste Tukholman Husbyn aukiolla.

Täältä alkoivat Tukholman lähiömellakat kuusi yötä sitten, ja nyt niille halutaan loppu. Tilalle tarjotaan grillibileitä. Makkarat, maissit ja paistipihvit hiillostuvatkin nyt kolmella pallogrillillä kovaäänisistä kaikuvan reggaen säestämänä.

- Ensin ostimme vain makkaraa ja sämpylöitä, mutta kun lähiön kauppiaat tajusivat mitä puuhaamme, he tarjosivat kaiken mitä tarvitsemme, Husbyssä syntynyt parikymppinen Jamil.

Tapahtuma järjestettiin täysin vapaaehtoisvoimin, ja illan aikana paikalle saapui kymmeniä ihmisiä, pääosin nuoria.

– Haluamme yksinkertaisesti näyttää, että täällä on paljon muutakin kuin sitä sontaa, mitä lehdistä olemme viime päivinä lukeneet, tiuskaisee Jamil ja osoittaa kivetystä, johon on kirjoitettu spray-maalilla KÄRLEK, RAKKAUS.

Husbyn grillijuhlat täyttivät odotukset, aamu valkenee Husbyssä rauhallisempana kuin kuuten yöhön.

Tukhoman poliisilla kuitenkin riitti tekemistä muissa lähiöissä. Muun muassa Husbyn naapurilähiössä Rinkebyssä poliisia heiteltiin jälleen kivillä. Tukholmasta puolestaan 30 kilometriä pohjoiseen sijaitsevassa Åkersbergassa puolestaan paloi Aftonbladet-lehden mukaan jopa 20 autoa tunnissa aamuviiden aikoihin.

MTV3 - Aino Huilaja, Tukholma

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme