Mainos
Mainos

Palestiinalaisalueet yhdistävä turvaväylä auki

Palestiinalaisalueiden välinen turvaväylä on avattu tänään Israelissa. Turvaväylä Gazan ja Länsirannan välillä kulkee Israelin halki ja linkittää palestiinalaisalueet yhteen ensi kerran sitten vuoden 1967 sodan, jolloin Israelin armeija valtasi palestiinalaisalueet ja esti niiden suoran yhteyden toisiinsa.

Kello yhdeltätoista Suomen aikaa avattua turvaväylää pitkin palestiinalaiset pystyvät liikkumaan valvotusti alueelta toiselle. Väylää on vaadittu jo pitkään, jotta eri puolilla palestiinalaisalueita asuvat voisivat tavata ystäviään ja sukulaisiaan. Jo noin 2 000 palestiinalaista on saanut kulkuluvan Israelia halkovalle väylälle. Vastaavasti 80 palestiinalaiselta lupa on evätty.

Kulkuväylä oli määrä ottaa käyttöön jo lokakuun alussa, mutta väylän avaamista pitkittivät turvallisuuskysymykset. Muita syyskuussa solmitun rauhansopimuksen kohtia on toteutettu suurinpiirtein aikataulussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme