Mainos
Mainos

Palestiinalaiset asemiehet EU:n toimistoon Gazassa

Miehet vaativat toimiston sulkemista vastalauseena tanskalaislehdessä julkaistuille pilapiirroksille profeetta Muhammedista.

Kymmenkunta naamioitunutta palestiinalaismiestä on tunkeutunut EU:n toimistoon Gazassa vastalauseena profeetta Muhammadia koskeville pilapiirroksille tanskalaislehdessä.

Silminnäkijöiden mukaan aseistautuneet miehet tunkeutuivat toimistoon ja vaativat sen sulkemista.

Äärijärjestö Hamas on vaatinut islamilaisia maita boikotoimaan tanskalaistuotteita. Hamasin mukaan pilapiirrokset ovat profeetta Muhammadia loukkaavia.

Tanskalaislehti Jyllands-Posten julkaisi marraskuussa joukon pilakuvia profeetta Muhammadista. Profeetan kuvaaminen on Koraanin mukaan ehdottomasti kiellettyä. Piirrokset on julkaisu myös Norjassa. Islamilaisissa maissa piirroksia on paheksuttu monella taholla.

Myös pääministeri joutui selittämään kuvia

Tanskan hallitus on joutunut selittämään EU-johtajille profeetta Muhammadin pilakuvista syntynyttä kohua. Pääministeri Anders Fogh Rasmussen selvitti asian taustoja EU:n puheenjohtajamaan Itävallan liittokanslerille Wolfgang Schüsselille ja komission puheenjohtajalle Jose Manuel Barrosolle.

Ulkoministeri Per Stig Möllerin on puolestaan määrä kertoa tapahtumasarjasta kollegoilleen EU:n ulkoministeritapaamisessa Brysselissä. Pääministeri informoi asiasta päivän mittaan myös tanskalaisia puoluejohtajia.

(MTV3-STT-DPA)

(Yhdeksän uutiset 30.01.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme