Mainos
Mainos

Palestiinalaiset edenneet rauhanneuvottelujen aloittamisessa

Palestiinalaiset ovat edenneet suorien rauhanneuvottelujen aloittamisessa Israelin kanssa, kertoi palestiinalaisten presidentin tiedottaja Nabil Abu Rudeina myöhään eilen illalla.

Rudeina kertoi, että edistystä on tapahtunut sen jälkeen kun hän oli keskustellut Yhdysvaltojen lähettilään kanssa Ramallahissa.

Osapuolet luonnostelivat lausuntoa, jossa palestiinalaisten mukaan pyydetään Israel ja palestiinalaiset suoriin neuvotteluihin. Lisäksi lausunnossa määritellään neuvotteluille aikataulut ja vaaditaan Israelia pysäyttämään siirtokuntien rakentaminen.

Hamas ja kymmenen muuta radikaalia palestiinalaisjärjestöä ilmoittivat aiemmin eilen, että ne eivät tule hyväksymään suoria rauhanneuvotteluja Israelin kanssa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on keskustellut suorien neuvottelujen aloittamisesta Yhdysvaltojen välityksellä. Neuvottelut ovat olleet jäissä joulukuusta 2008.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme