Mainos
Mainos

Palestiinalaiset laajentavat neuvotteluvaltuuskuntaansa

Palestiinalaiset ovat suostuneet lähettämään lisää neuvottelijoita Washingtoniin, jotta neuvotteluissa voitaisiin käsitellä myös muita asioita kuin juutalaissiirtokuntia ja israelilaisjoukkojen vetäytymistä Länsirannalta. Palestiinalaisviranomaiset kertoivat tiistaina, että Washingtonin neuvotteluihin lähetetään joukko teknisiä asiantuntijoita.

Palestiinalaiset ovat olleet haluttomia laajentamaan neuvottelujen asialistaa. He pelkäävät, että neuvotteluissa keskitytään liiaksi mm. Gazan lentokenttähankkeeseen sekä Israelin ja Gazan rajalle suunnitellun yhteisen teollisuusalueen rakentamiseen.

Palestiinalaiset haluavat neuvotella keskeisesti arabialueiden juutalaissiirtokunnista sekä israelilaissotilaiden Länsirannalta vetäytymisen aikataulusta.

Teknisten asiantuntijoiden lähettämistä olivat vaatineet Yhdysvallat ja Israel. Eilen alkaneita Lähi-itä-neuvotteluja on määrä jatkaa tänään.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme