Mainos
Mainos

Palestiinalaiset optimistisia Lähi-idän rauhasta

Palestiinalaiset neuvottelijat olivat tyytyväisiä Yhdysvalloissa pidettyihin rauhanneuvotteluihin, vaikka Camp Davidin huippukokous lopetettiin eilen ilman tuloksia.

Lähi-idän rauhanneuvottelut

Palestiinalaisten neuvottelija Saed Erekat kertoi myöhään eilisiltana pitämässään tiedotustilaisuudessa, että mahdollisuudet pysyvän rauhansopimuksen luomiseksi olivat nyt paremmat kuin yhdeksään vuoteen.

-Uskon, että jatkuvilla pyrkimyksillämme saamme sopimuksen aikaan ennen syyskuun 13. päivää, Erakat kertoi. Arafat on ilmoittanut julistavansa Palestiinan itsenäisyyden yksipuolisesti syyskuun 13. päivä, jos sopimusta ei siihen mennessä saada aikaan. Muut palestiinalaisneuvottelijat ilmoittivat, että israelilaisten kanssa päästiin yhteisymmärryksen siitä, että neuvotteluja jatketaan elokuussa.

Israelilainen virkailijan mukaan rauhanneuvottelujen jatkamisesta ei ole vielä sovittu, mutta yhdysvaltalainen lähettiläs vierailee Lähi-idässä piakkoin kartoittamassa neuvotteluosapuolten valmiuksia jatkaa sopimuksen hieromista.

Arafat ja Barak palasivat viime yönä Lähi-itään 15 päivää kestäneiden neuvottelujen jälkeen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme