Mainos
Mainos

Palestiinalaiset toivovat rauhanneuvotteluja

Palestiinalaisten johto vetosi myöhään eilen Israelin vastavalittuun pääministeriin Ariel Sharoniin, jotta tämä jatkaisi rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa. Palestiinalaiset toivoivat, että neuvotteluja voitaisiin jatkaa siitä, mihin osapuolet pääsivät äskettäin Taban neuvotteluissa Egyptissä.

Palestiinalaisten mukaan Taban neuvottelut keskeytettiin runsas viikko sitten Israelin pääministerinvaalien vuoksi. Osapuolet sopivat kuitenkin runsas viikko sitten keskeytyneissä neuvotteluissa, että neuvonpitoa jatketaan heti, kun Israeliin on saatu uusi hallitus vaalien jälkeen.

Sharon on luvannut jatkaa rauhan hierontaa palestiinalaisten kanssa, mutta hän on vakuuttanut olevansa tiukempi neuvottelija kuin edeltäjänsä Ehud Barak.

Sharon luo kontakteja

Israelin pääministerivaalien voittaja Ariel Sharon lähettää edustajansa Jordanian pääkaupunkiin Ammaniin neuvottelemaan "diplomaattisesta tilanteesta" Lähi-idässä, kertoivat Sharonin lähipiirit eilen. Sharonin arabimaiden asiantuntija Majali Wahabi matkustaa tiettävästi jo tänään Jordaniaan.

Kyseessä on Sharonin ensimmäinen neuvottelukontakti arabinaapureihin sen jälkeen, kun hänet valittiin selvällä äänten enemmistöllä Israelin seuraavaksi pääministeriksi tiistaina. Israelin radion mukaan Wahabi käy lähipäivinä myös Egyptissä ja Persianlahden maissa. Wahabi edustaa Israelin arabiväestöä, ja hän on uskonnoltaan druusi.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme