Mainos
Mainos

Palestiinalaiset tulitauolle

Tulitauon pitävyydestä ei kuitenkaan ole takeita, koska kaksi aseellista siipeä ehti jo ilmoittaa jatkavansa iskuja.

Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas ja Hamas-järjestön johtaman hallituksen pääministeri Ismail Hania sopivat myöhään eilen yksipuolisesta tulitauosta, jonka mukaan rakettien ampuminen Gazan kaistaleelta Israelin puolelle olisi lopetettava.

Hamasin edustaja kuitenkin kielsi järjestön aseellisen siiven suostuneen tulitaukoon. Myös Islamilainen jihad -järjestö ilmoitti, ettei se lopeta rakettihyökkäyksiä ennen kuin Israel on lopettanut ilma-iskut Gazaan.

Abbas ja Hania keskustelivat tapaamisessaan myös Israelin valtion epäsuorasti tunnustavasta Palestiinan valtiojulistuksesta. Abbas on määrännyt julistuksesta kansanäänestyksen, mikäli hänen johtamansa Fatah-liike ja Hamas eivät pääse yksimielisyyteen sen sisällöstä.

Israel pidätti Gazassa

Israelilaissotilaat pidättivät kaksi palestiinalaista eilen Gazassa epäiltynä iskujen suunnittelusta juutalaisvaltiota kohtaan. Israel ei ole tehnyt pidätyksiä alueella sen jälkeen, kun se vetäytyi Gazan kaistalta vuosi sitten.

Israelin armeijan mukaan pidätetyt olivat Hamas-järjestön militantteja. Hamas kiistää väitteen.

(MTV3-STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme