Mainos
Mainos

Palestiinalaiset valmistelleet Arafatin uudistuksia

Palestiinalaisten parlamentti ehdotti tänään presidentin- ja parlamenttivaalien järjestämistä ensi vuoden alkuun mennessä. Kunnallisvaalit on määrä pitää tämän vuoden loppuun mennessä.

Kansanedustaja Hanan Ashrawi kertoi esityksestä sen jälkeen, kun lainsäädännöstä vastaava neuvosto oli käsitellyt presidentti Jasser Arafatin lupaamia uudistuksia. Tavoitteena on lopettaa väkivaltaisuudet Israelin kanssa ja saada rauhanprosessi uudelleen käyntiin.

Ashrawin mukaan nykyinen hallitus voisi jatkaa tehtävässään tästä päivästä lähtien 45 päivän ajan, kunnes Arafat nimittäisi uuden 19-jäseninen hallituksen. Nykyisessä hallituksessa on 34 edustajaa. Palestiinalaishallinnon tilastokeskus ilmoitti aloittaneensa äänestäjäluetteloiden täydentämisen. Viranomaisten mukaan äänioikeutettuja on noin 1,6 miljoonaa. Edelliset vaalit järjestettiin tammikuussa 1996.

(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme