Mainos
Mainos

Palestiinalaisille kiitokset

Israel ja Yhdysvallat ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä palestiinalaisten eiliseen päätökseen itsenäisyysjulistuksen lykkäämisestä. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan itsenäinen palestiinalaisvaltio olisi julistettu ylihuomenna.

Israelin mukaan päätös on askel oikeaan suuntaan. Sen mielestä päätökseen vaikutti ennenkaikkea kansainvälinen kritiikki yksipuolista itsenäisyysjulistusta kohtaan. Myös Yhdysvallat ja Britannia ovat onnitelleet palestiinalaisia lykkäyspäätöksestä.

Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n keskusneuvosto on päättänyt lykätä Palestiinan itsenäisyysjulistuksen syyskuun sijaan 15. päivään marraskuuta tai 1. tammikuuta.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat vakuutti aiemmin julistavansa itsenäisen Palestiinan valtion 13.9. vaikka palestiinalaiset ja Israel eivät saisi rauhansopimusta aikaan sitä ennen. Julistuksen on arveltu heikentävän rauhanmahdollisuuksia.

Aiemmin epäonnistuneita rauhanneuvotteluja on tarkoitus jatkaa tänään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme