Mainos
Mainos

Palestiinalaisjärjestöt sopivat yhteistyöstä

Tuhannet ihmiset juhlivat keskiviikkona Länsirannalla ja Gazassa kuultuaan palestiinalaisjärjestö Hamasin ja PLO:n yhteistyösopimuksesta.

Sopimuksen mukaan järjestöt muodostavat yhteishallituksen lähiviikkoina.

Vaalit on tarkoitus pitää puoli vuotta sen jälkeen, kun uusi hallitus on saanut palestiinalaisten parlamentin luottamuksen.

Osapuolet ovat aikaisemminkin ilmoittaneet useita kertoja yhteishallituksesta, joka koostuisi lähinnä teknokraateista. Suunnitelmista ei kuitenkaan ole koskaan tullut mitään. Asiantuntijoiden mukaan nykyinenkään sopu tuskin kestää.

Israel reagoi ilmoitukseen peruuttamalla heti seuraavan kokouksen, jossa oli määrä keskustella romahtamaisillaan olevasta Lähi-idän rauhanprosessista. Israelin hävittäjät iskivät iltapäivällä Gazan kaistan pohjoisosaan haavoittaen kuutta ihmistä.

- Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin on valittava, haluaako hän rauhaa Israelin vai Hamasin kanssa. Molempia ei ole tarjolla, sanoi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme