Mainos
Mainos

Palestiinalaislapsi kuoli tuhopoltossa - Abbas vaatii toimia

Puolitoistavuotiaan palestiinalaislapsen hengen vienyt tuhopoltto Länsirannalla kiristää palestiinalaisten ja israelilaisten välejä. Tuhopoltosta epäillään juutalaisia siirtokuntalaisia.

Länsirannalla Duman kylässä lähellä pohjoista Nablusin kaupunkia tänään tapahtuneessa tuhopoltossa loukkaantuivat kuolleen lapsen vanhemmat sekä neljävuotias isoveli. Neljännen loukkaantuneen perheenjäsenen henkilöllisyydestä ei toistaiseksi ole tietoa.

Israelilaisen lääkärin mukaan kriittisessä tilassa oleva äiti sai tuhopoltossa kolmannen asteen palovammat, jotka peittävät 90 prosenttia hänen vartalostaan. Myös perheen isä sai laajoja palovammoja lähes koko kehoonsa.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on sanonut vetoavansa Kansainväliseen rikostuomioistuimeen, jotta se tutkisi tuhopolton.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on sanonut tuhopolttoa terrori-iskuksi ja määräsi turvallisuusjoukot etsimään syylliset.

Palestiinan vapautusjärjestö PLO:n mielestä lapsen kuolema on Netanjahun hallituksen syytä, sillä se ei ole puuttunut kunnolla aiempiin iskuihin.

Euroopan unioni kehottaa Israelia puuttumaan tehokkaammin siirtokuntalaisten tekemään väkivaltaan. EU:n mukaan Israelin viranomaisten täytyisi päättäväisesti suojella paikallisia ihmisiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme