Mainos
Mainos

Palestiinalaispakolaisten avustusprojektit katkolla

Rahapula on saanut YK:n järjestön lopettamaan palesetiinalaispakolaisia avustavia projekteja Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla.

Humanitääristä apua tarjoava YK:n järjestö UNRWA lopettaa projektejaan Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla, koska se on saanut vain vajaat puolet hallituksilta pyytämästään hätäavun rahoituksesta.

UNRWA:n on täytynyt leikata ruoka-, opetus- ja majoitushankkeitaan.

Järjestö on saanut hallituksilta noin 40 miljoonaa dollaria. Se pyysi kesäkuussa 103:a miljoonaa dollaria Länsirannan ja Gazan alueiden vaikeutuneen humanitaarisen tilanteen vuoksi.

UNRWA on pystynyt järjestämään vain 12 prosenttia siitä majoituksesta, jota tuhannet kodittomiksi jääneet palestiinalaiset tarvitsevat Israelin armeijan tuhottua heidän kotinsa. UNRWA piti Ammanissa Jordaniassa kokouksen, jossa tilannetta käsiteltiin.

UNRWA:n tämän vuoden budjetin alijäämä sen sijaan pienentyy mm. siksi, että lahjoittajamaat ovat antaneet lisävaroja järjestölle.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme