Mainos
Mainos

Palestiinalaisparlamentti ei puuttunut vielä kansanäänestykseen

Hamas-puolue haluaa vielä taivutella presidentti Mahmud Abbasia, joka on ilmoittanut järjestävänsä palestiinalaisten kansanäänestyksen heinäkuussa.

Palestiinalaisparlamentti ei odotuksista poiketen ottanut vielä tänään kantaa kohutun itsenäisyyskansanäänestyksen laillisuuteen.

Hallituspuolue Hamasin kansanedustajien oli määrä tehdä esitys kansanäänestyksen laillisuuden kumoamiseksi, mutta he päättivät siirtää asian ensi viikkoon. He sanoivat haluavansa vielä jatkaa neuvotteluja äänestystä ajavan presidentti Mahmud Abbasin kanssa.

Abbas on ilmoittanut, että heinäkuun 26. päivänä järjestetään kansanäänestys, jossa kysytään palestiinalaisten kantaa Israelia vastaan kohdistuvien hyökkäysten lopettamiseen ja palestiinalaisvaltion perustamiseen Israelin rinnalle. Hamas vastustaa suunnitelmaa jyrkästi, koska liike ei halua tunnustaa Israelin valtiota.

Abbasin johtaman Fatah-puolueen edustajat ovat ilmoittaneet, että äänestys järjestetään, päättipä parlamentti mitä hyvänsä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme