Mainos
Mainos

Palestiinalaispoliitikko uhkaa rauhanneuvottelujen kaatumisella

Lähi-idän rauhanneuvottelut voivat kaatua Israelin jatkuvaan siirtokuntien laajentamiseen, varoittaa korkea-arvoinen palestiinalaispoliitikko. Israelin ja palestiinalaisten on määrä aloittaa rauhanneuvottelut huomenna.

Poliitikko Yasser Abed Rabbon mukaan Israelin siirtokuntien laajentaminen on vastoin Yhdysvaltain hallinnon asettamia lupauksia rauhanneuvotteluihin.

Israel on ilmoittanut aikovansa rakentaa yhteensä yli 2000 uutta kotia siirtokuntiin miehitetyillä palestiinalaisalueilla Itä-Jerusalemissa ja Gazassa. Palestiinalaiset vaativat, että Israel lopettaa siirtokuntien laajentamisen.

Osapuolet kävivät rauhanneuvotteluja viimeksi kolme vuotta sitten. Silloin neuvottelut kaatuivat kiistaan siirtokunnista.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry toivoo, että palestiinalaiset suhtautuisivat maltillisesti Israelin laajennusilmoitukseen. Kerry painottaa, että rauhanneuvottelut on saatava käyntiin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme