Mainos
Mainos

Palestiinalaisten hallitusneuvottelut etenevät

Presidentti Mahmud Abbasin edustajan mukaan uuden Fatahin ja Hamasin yhteishallituksen kokoonpano julkistetaan lähipäivinä.

Palestiinalaisten hallitusneuvottelut ovat edenneet. Presidentti Mahmud Abbasin Fatah-järjestön ja Hamasin yhteishallitus julistetaan lähipäivinä, kertoo Abbasin edustaja.

- Odotamme, että voimme ilmoittaa kansallisen yhtenäisyyden hallituksesta kymmenen päivän kuluessa, sanoo Nabil Abu Rudeina.

Rudeinan mukaan Abbas on käynyt "hedelmällisiä" neuvotteluita pääministeri Ismail Hanian kanssa. Presidentti aloitti tunnustelut Hamas-johtajien kanssa Gazassa keskiviikkona.

Fatahin tulo hallitukseen voi ratkaista tai ainakin lievittää Hamasin valtaannousun synnyttämää kriisiä, joka on ajanut palestiinalaishallinnon talousahdinkoon. EU ja Yhdysvallat ovat kieltäytyneet yhteistyöstä Hamasin kanssa, ellei se tunnusta Israelia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme