Mainos
Mainos

Palestiinalaisten kesken sopu

Kiista Palestiinan Hamas-hallituksen turvallisuusjoukoista on ratkaistu.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ja pääministeri Ismail Hania ovat päässeet sovintoon riidassa Hamas-hallituksen turvallisuusjoukoista.

Hanian mukaan tapaamisessa sovittiin, että Hamasin kiistellyt turvallisuusjoukot sulautetaan Fatah-järjestön valvomiin poliisivoimiin. Fatahin edustajan mukaan 4000 miehen vahvuiset joukot vedetään Gazan kaduilta. Hän ei kuitenkaan kertonut millä aikataululla vetäytyminen tapahtuu.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ja pääministeri Ismail Hania sovittelivat tänään tulehtuneita välejään samaan aikaan kun joukko suuttuneita palestiinalaishallinnon työntekijöitä valtasi parlamentin tilat Ramallahissa Länsirannalla.

Sovittelu jatkuu

Valtataistelua Fatahin ja Hamasin välillä yritetään sovitella uudella neuvottelukierroksella. Abbasin mukaan viikon kestävä kierros alkoi tänään.

Poliittisen riitelyn lisäksi palestiinalaiset ovat syvässä talouskurimuksessa länsimaiden jäädytettyä avustukset palestiinalaishallinnolle äärijärjestö Hamasin noustua valtaan. Tilanteen vuoksi hallinnon työntekijöille ei ole maksettu palkkoja kuukausiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme